Mituri despre bronzarea la solar

Mit sau Adevar?

Exista o multime de informatii despre plutesc in jurul bronzarii la solar. Din pacate, o multime dintre ele sunt inexacte. Deci, aici e adevarata poveste din spatele celor mai mari conceptii gresite despre lumina UV si despre bronzarea de interior.

Mitul # 1: Toti dermatologi se opun bronzarii la solar

In jur de 3 milioane de persoane care merg la solar in mod regulat, sunt mentionate de catre medici si dermatologi pentru starea cosmetica a pielii. Totusi, multi dintre acesti dermatologi cred, ca si noi, ca expunerea moderata la UV este recomandata insa ar trebui evitate arsurile solare.

Mitul # 2: Bronzarea dauneaza pielii

Bronzarea este o functie naturala a corpului nostru. Pielea noastra a fost proiectata pentru a primi lumina soarelui, iar bronzul face parte din acest proces. A spune ca lumina soarelui este periculoasa si trebuie evitata, este ca si cum spune ca apa provoaca inecul, si prin urmare ar trebui sa evitam apa.

Mitul # 3: Bronzare creaza dependenta

La fel si mancarea, bauturile (de orice fel), respiratia …etc. Ei bine, ai inteles ideea. Cercetarile au aratat ca atunci cand suntem expusi la lumina UVB, creierul nostru produce endorfine care ne fac sa ne simtim bine. Toate fiintele vii tanjesc dupa expunerea la lumina soarelui. Exista si un motiv: starea de bine pe care o avem cu totii atunci cand soarele straluceste si cerul nu este intunecat si sumbru.

Mitul # 4: Bronzarea este la fel de periculoasa ca si tigarile

Spre deosebire de expunerea la lumina UV, inhalarea toxinelor din tutun este un proces nenatural. Corpurile noastre nu au fost concepute pentru a procesa aceste toxine si fumatul s-a dovedit a fi „cauza” in mai multe boli, inclusiv a cancerului pulmonar. Efectuarea acestei comparatii mascheaza intr-adevar pericolele asociate cu fumatul.

Studiile care leaga bronzarea de un risc crescut de cancer de piele sunt complexe. Pana in prezent, nu exista studii care dovedesc o legatura clara intre bronzarea moderata si bolile de piele. Acest lucru nu inseamna ca industria de bronzare nu crede ca exista riscuri sau ca ar trebui sa ignore stiinta. Acesta este motivul pentru care toti clientii sunt informati de potentialele riscuri asociate cu bronzarea la solar si sunt sfatuiti sa nu exagereze cu expunerea la UV. De asemenea, echipamentele au etichete de atentionare, semnalizare si poti solicita materiale educationale sau informatii la consultantele din saloane.

NOTA: Daca bronzarea ar fi ca fumatul, de ce dermatologii continua sa utilizeze echipamente de bronzat in cabinetele lor pentru a trata boli ale pielii?

Mitul # 5: Aparatele de bronzare sunt diferite de expunerea la soare

In mijlocul zilei, lumina soarelui de vara este formata din 95% lumina UVA si 5% lumina UVB. Mai mult de 90% dintre echipamentele de bronzare de interior emit acelasi lucru, dar in doze putin mai mari, de obicei de 2-3 ori mai intense. De aceea, saloanele de bronzat profesionale controleaza durata expunerii, bazata pe iesirea UV a aparatului de bronzare.

Matematic este simplu. Expunerea totala la soare, sau de o unitate de bronzare, se bazeaza pe intensitatea luminii UV inmultita cu timpul total de expunere. Asa ca, daca aparatul de bronzare pe care il utilizezi este de doua ori mai puternic decat lumina soarelui, consultantele profesionale de bronzare din salon vor ajusta cu atentie timpul de expunere in functie de tipul pielii si de preferintele tale.

Bronzarea poate fi placuta, dar tine minte sa nu exagerezi cu expunerea, nici la solare, dar nici la solar, pentru a avea o piele frumoasa si sanatoasa, indiferent de varsta!

The following two tabs change content below.

JoSan

Latest posts by JoSan (see all)